04 de desembre 2009

Estils o tipus de cervesa. Taula de matèries

Per a conèixer les coses, solem establir distincions que ens ajuden a discriminar allò que estem estudiant. Les distincions que es fan en el món de la cervesa ajuden a comprendre i, per tant, a gaudir-ne.
Degustadors i elaboradors estan bastant d'acord en una sèrie de criteris de classificació que trobareu en els dos articles següents.

Resum
Per als que en tenen prou amb una introducció, n'hem fet un resum.

Introducció al concepte d'estil. Article de D.Houseman (BJCP)
Un bon article d'introducció

Introducció. Conceptes i història.
Un altre article d'introducció. Aquest és nostre.

Els estils, taxonomia cervesera
Descripció de la majoria dels estils coneguts (amb notes històriques). Menys tècnic i més històric/anecdòtic que la

El nom dels estils:
A petició dels lectors, intentem una "normalització" dels noms d'estils.Münchner Helle, Münchner Dunkel, Schwarze, Wien, Märzenfestbier, Oktoberfestbier.

Cerveses d'abadia
Un estudi molt treballat sobre aquestes cerveses.

 
 

Estils de cerveses de blat:

Conté:
BJCP 10A - Cervesa de blat WEISSBIER – WEIZENBIER
BJCP 10B - Cervesa de blat fosca - DUNKLES WEISSBIER

Les cerveses STOUT

Les IPA

Notes històriques i generals sobre la India Pale Ale.

Història i tast en sèrie de set IPA significatives 

Capítol 1 - Introducció
Capítol 2 - Les primeres IPA - Club cerveser El Llúpol
Capítol 3 - 100 anys més tard - Club cerveser Maquis
Capítol 4 - Els americans comencen a versionar la IPA - Club cerveser Can Navarra
Capítol 5 - La cursa cap als IBU - Club Cerveser DMR
Capítol 6 - La batalla dels IBU o «com més amarg, millor» - Club Cerveser DeHum
Capítol 7 - La IPA bifurca - Three Hops Craft Beer
Capítol 8 - Endolciment i espesseïment - Dual Hops
Capítol 9 - Conclusions i discussió

Les IPA al BJCP (2021)

Cerveses àcides

Denominacions i definicions.
Les cerveses àcides Un repàs general.

Cerveses àcides al BJCP 2021

Estil SAISON

Capítol 1
Capítol 2
Capítol 3
Capítol 4 (Conté: BJCP 25B. Saison)
 
 Conté BJCP 30C. Cervesa estacional d’hivern - Winter Seasonal Beer

Opinió:

Estils clàssics. Contribució de Marc Roig. 
Estils clàssics. Resposta a aquesta contribució (en la mateixa direcció) 
Què és cervesa artesana o craft? 

El terrer o "terroir" de la cervesa

12. Fonts

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada